Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2015. 12:40

American Airlines 

VIDEO: Letovi kasne zbog pilotskih iPad tableta

Američki putnički zrakoplovi noćas su kasnili zbog problema s bugom u pilotskim iPadovima.

VIDEO: Letovi kasne zbog pilotskih iPad tableta

Prije nekoliko godina oko 8000 pilota u zrakoplovima tvrtke American Airlines, zamijenilo je klasične "pilotske torbe", takozvane "Kitbagove" u kojima su se nalazile knjige koje sadrže detaljne mape zračnih luka, pristupni vektori, koridori letenja i drugi važni podaci, elektronskim pilotskim torbama, odnosno iPad tabletima na kojima se svi ti podaci nalaze na profesionalnoj letačkoj aplikaciji.

Osim što im je to omogućilo da u svojim pilotskim torbama nose 7 kilograma manje tereta, Appleovi tableti su im olakšali pristup važnim podacima i poboljšali učinkovitost u navigaciji i praćenju meteoroloških uvjeta u realnom vremenu, pa su piloti ovu digitalizaciju toplo pozdravili.

Međutim, prema pisanju Dallas Newsa, u noći utorka na srijedu 28.4.2015. pojavio se problem s aplikacijom, pa su neki zrakoplovi ostali prizemljeni zbog buga u pilotskom softveru na iPadu, te su se s piste uoči polijetanja morali vratiti u domet Wi-Fi signala kako bi instalirali zakrpu na svoje tablete.

American Airlines je potvrdio da se doista radilo o spomenutom bugu, pa je izjavio da su "neki letovi imali problema zbog greške u softverskoj aplikaciji pilotskih iPadova".

Prema pisanju američkog medija, ovo je utjecalo na nekoliko tuceta letova, no za sada nije poznato što je uzrokovalo spomenuti problem, odnosno je li došlo do hakiranja, ili su se aplikacije same pokvarile.

U videu dolje možete vidjeti na koji su način i zašto iPadovi zamijenili Kitbagove u američkim zrakoplovima.

Izvor: Dallas News

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam