Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.11.2017. 13:23

Google Research 

VIDEO: Googleov AI protiv gledanja preko ramena

Sustav za detekciju će spriječiti neželjene poglede na zaslon vašeg mobitela.

VIDEO: Googleov AI protiv gledanja preko ramena

Sustavi za prepoznavanje lica kakvi se mogu naći u nekim pametnim telefonima, laptopima i gadgetima ne moraju se koristiti isključivo za otključavanje uređaja, već i za sprječavanje neželjenih pogleda na zaslon "preko ramena".

Googleovi istraživači Hee Jung Ryu i Florian Schroff uskoro će na NIPS 2017 (Neural Information Processing Systems) konferenciji prezentirati svoju inovaciju "elektronske zaštite zaslona", koja koristi prednju kameru i Googleovu umjetnu inteligenciju kako bi prepoznala da vam neko viri preko ramena i bulji u zaslon, nakon čega će vas izbaciti iz aplikacije u kojoj radite i prikazati vam sliku s kamere s jasno naznačenim licem znatiželjnika koji zabada nos tamo gdje mu nije mjesto, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Googleovi istraživači kažu da ovo funkcionira u različitim svjetlosnim uvjetima, a AI je u stanju otkriti uljeza za samo 2 milisekunde.

Za sada nije poznato kada bi se ova značajka mogla naći u našim telefonima, no moramo priznati da bi nam puno puta dobro došla.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam