Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.02.2014. 15:59

ReRoll 

VIDEO: Droneovi mapiraju čitav svijet za video igru

Projekt igre ReRoll jedan je od najambicioznijih u svijetu gaming industrije.

VIDEO: Droneovi mapiraju čitav svijet za video igru

Julien Cuny i Louis-Pierre Pharand, bivši developeri poznate tvrtke za izradu i distribuciju video igara Ubisoft, pokrenuli su jedan od najambicioznijih projekata vezanih uz gaming u povijesti industrije.

Njihova ideja je izraditi igru pod nazivom ReRoll koja će pripadati žanru akcijskog survival RPG-a, a najluđa stvar je što za nju žele mapirati čitavu Zemlju pomoću malih droneova opremljenih kamerama, poput male eBee letjelice koju proizvodi njihov partner, tvrtka senseFly.

Osnovni gameplay igre nije ništa specijalno, jer će vaš lik izvršavati razne misije, boriti se protiv neprijatelja, skupljati korisne predmete i sirovine, te se razvijati pomoću experience bodova na razvojnom stablu, no autori su zamislili da se radnja odvija u realističnoj kopiji potpunog živog stvarnog svijeta koji postoji u realnom vremenu, gdje se smjenjuju noć i dan, godišnja doba i drugi elementi okoliša.

Čak i kada izađete iz igre, vaš lik će ostati u njoj, a obavijesti o raznim događanjima ćete dobivati preko aplikacije na svoj mobitel, dok će ReRoll čitavo vrijeme pratiti vašu lokaciju, te vam shodno tome nuditi nove izazove. Kada ćete s vašim likom krenuti u obavljanje misija, okoliš u kojem će se one odvijati, 100 posto će odgovarati stvarnom području u igri, uključujući detaljne 3D mape, vremenske cikluse 24/24 h, pa čak i stvarne meteorološke uvjete. Ako će tijekom odvijanja neke misije u Ogulinu, tamo u stvarnosti padati ledena kiša, ona će se naći i u samoj igri.

Dakako, igra u samom startu neće koristiti okoliš čitavog svijeta, no namjera autora je da se vremenom doista proširi na čitavu Zemlju.

Ideja je doista spektakularna, no bojimo se da nakon što igra izađe, "čitav svijet" ne spadne na samo jednu planinu u Kanadi i dva kvarta u američkim gradovima, pa ćemo se strpjeti dok malo ne vidimo kako će se projekt zahuktati.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi igra RPG mapiranje eBee droneovi ReRoll
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam