Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.07.2011. 13:26

Galaxy Tab 10.1 

U Seulu predstavljen novi Galaxy Tab 10.1

Samsung je na lokalnom južnokorejskom tržištu lansirao novu, lakšu i tanju inačicu svojeg Galaxy Tableta pod oznakom 10.1.

U Seulu predstavljen novi Galaxy Tab 10.1

Galaxy Tab 10.1 je naprednija inačica 7-inčnog tableta koji je premijerno predstavljen u listopadu prošle godine, u sebi ima Nvidijin dvojezgreni procesor Tegra 2, a radi na novoj inačici Andoid OS-a 3.1 Honeycomb.

Osim toga, novi Galaxy ima nešto veći i svjetliji zaslon, a i lakši je od iPada. Za razliku od iPada koji ima pristup ka nekih 425.000 aplikacija u Apple Storeu, Galaxy može pristupiti do nekih 250.000, no Samsung ga je opremio pristupom na TV i radio, u s nakanom da to nekako nadoknadi.

 konkurencija između Applea i Samsunga na polju tableta nije toliko tijesna kao u slučaju pametnih telefona 

Model od 16 GB s Wi-Fijem će se u Južnoj Koreji prodavati po cijeni od 671.000 vona (3.316 kn), što je nešto više od iPada slične kategorije. Upravo zbog iste cijene kao iPad od 9 inča, Samsung će na američkom tržištu imati veliku konkurenciju s više od 100 uređaja koji rade na Androidu, no stručnjaci predviđaju kako će Apple i Samsung bez problema održati dominaciju na tržištu mobilnih uređaja.

S druge strane teško je vjerovati da će se Galaxy Tab znatnije približiti iPadu, jer konkurencija između Samsunga i Applea u tom segmentu nije toliko tijesna kao na tržištu pametnih telefona.

VIDEO - Službeni video trailer novog Galaxy Taba

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam