Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.03.2012. 14:13

Web Player 

Trojanac u lažnom playeru za online gledanje filmova

Istražitelji BitDefendera upozoravaju na program Web Player koji u sebi sakriva trojanca.

Trojanac u lažnom playeru za online gledanje filmova

Internetom kruže brojni lažni programi i aplikacije koje u sebi skrivaju maliciozne kodove poput crva i trojanaca, a najnoviji među njima je posebno opasan, obzirom da se radi o navodnom softveru koji će vam omogućiti online gledanje najnovijih filmova.

Istražitelji BitDefendera su naišli na njega pretraživanjem pojma Media Player, a njihov antivirus ga je označio kao Trojan.FakePlayer.B.

Tijekom instalacije navodnog playera pojavljuje se EULA ugovor i informacije o navodnom programeru, ali nakon instalacije se od korisnika traži prijava s e-mail adresom i passwordom.

Bez obzira koje podatke unesete u prazna polja u formularu, preusmjerit će vas na HTML stranicu na kojoj se nudi besplatan plejer za online gledanje filmov, a stranice prema kojima se korisnici preusmjeravaju se stalno mijenjaju i pojavljuju nove, obzirom da ih proizvođači antivirusa blokiraju.

„Svim stranicama je zajedničko da zahtijevaju registraciju koja uključuje i unos podataka o kreditnoj kartici, pa oni koji nasjednu, ne samo da su u tom trenutku platili lažni servis za online gledanje filmova, već su povjerljive podatke o kreditnoj kartici predali u ruke kriminalaca i time ugrozili sigurnost svojeg bankovnog računa“, upozorava BitDefender.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam