Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.10.2017. 14:58

Microsoft 

Surface Book 2: 17 sati trajanja baterije

Microsoft je predstavio dva nova Surface Book 2 prijenosnika koji dolaze s Coffe Lake procesorima.

Surface Book 2: 17 sati trajanja baterije

Surface Book je bio je prvi „pravi“ Microsoftov laptop kada je predstavljen prije dvije godine, a u tom razdoblju je doživio nekoliko manjih hardverskih promjena, no izgled i funkcionalnost poput tablet moda nisu mijenjani.

Microsoft je sada predstavio dva nova laptopa serije Surface Book 2, koji dolaze 13 i 15-inčnim zaslonima te ih pokreću najnoviji Intelovi procesori osme Coffe Lake generacije. 

Panos Panay, potpredsjednik Microsofta na predstavljanju je rekao kako se može očekivati 17-satno trajanje baterije što je za 7 sati više od najnovijeg MacBook Pro, no to tek trebamo provjeriti u Vidilabu kada nam Surface Book 2 dođe na test, jer se sigurno ne radi o 17 sati iole zahtjevnijeg rada.

Surface_Book2_Overview_18_MultiFeaturePivot_Image3_en-us_V1

Microsoft je odlučio u ovaj laptop staviti dva USB 3.0 type-A porta, USB Type-C port te slot za SD kartice. Nisu zaboravili niti na 3.5 mm utor za slušalice. Odlučili su se na to zbog direktne konkurencije MacBooku i Appleovom nastojanju isključivog korištenja Type-C portova na što javnost nije najbolje reagirala zbog dodatnog troška i primoranosti na kupnju raznih adaptera.

Novi Surface Book doći će u dvije veličine, odnosno sa zaslonima od 13 i 15 inča i omjera stranica 3:2. Verzija od 13 inča doći će s GTX 1050 grafičkim čipom i početnom cijenom od 1.500 dolara, dok ona od 15 inča dolazi s GTX 1060 i cijenom od 2.500 dolara što bi moglo zanimati i korisnike VR headsetova. Ovisno o modelu moći će se birati između 8 i 16 GB radne memorije te SSD diskove između 256 GB do 1TB.

Izvor: VIDILAB

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam