Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2012. 11:05

CES 2012  

Sony Ericsson: Xperia S i pametni Android sat

Sony Ericsson je na sajmu prikazao svoje nove Xperia modele pametnih telefona i poneki zanimljivi gadget.

Sony Ericsson: Xperia S i pametni Android sat

Obzirom da Sony još uvijek nije isplatio Ericsson za preuzimanje većinskog udjela u njihovoj zajedničkoj tvrtki, na CES sajmu i dalje nastupa pod imenom Sony Ericsson, mada je primjetno kako novi proizvodi nose samo ime Sonya.
Xperia S je prvi Sony smartphone u novoj Xperia NXT seriji. Omogućava jednostavno povezivanje i razmjenu koristeći Sony uređaje (slična stvar kao i Samsung). Bit će dostupan skupa s dvojezgrenim procesorom i HD reality zaslonom. Instaliran je naravno Android 2.3. Gingerbread, mada smo nekako priželjkivali da ga vidimo s Ice Cream Sandwichem. Naravno, moći će se naknadno nadograditi tijekom drugog kvartala ove godine.
Za razliku od Sony Xperia S mobitela, koji će biti dostupan u čitavom svijetu, Sony Ericsson je predstavio i uređaje iz Xperia serije koji će se prodavati samo u SAD-u i Japanu. 

Na američko tržište će tako doći Xperia ion, prvi LTE Xperia smartphone iz Sonya u SAD-u, a  što se tiče uređaja za japansko tržište, tu su Xperia Acro HD, nasljednik Xperie Acro s popularnim specifičnim japanskim osobinama koje uključuju prijenos podataka preko infrared porta, mobilni novčanik i mobilni TV. Tamo će se u prodaji također naći i Xperia NX, što je zapravo model Xperia S uređaja za japansko tržiše.

Sony Ericsson je također otkrio novi niz Android uređaja koji obogaćuju korištenje pametnih telefona, a to su:

SmartWatch, pametni sat koji omogućuje bežični pristup pozivima, porukama i aplikacijama.

sony-smart-satovi

Xperia Smart tags, NFC osposobljeni tokeni koji se koriste za pokretanje već konfiguriranih osobnih postavki kada uz njih prislonite NFC Android smartphone.
Smart Wireless Headset Pro, Bluetooth stereo slušalice koje mogu djelovati samostalno kao  MP3 player i radio kada nisu spojene na uređaj.
SmartDock for Xperia ion, koji preko HDMI izlaza i USB-a spaja mobitel s tipkovnicom, mišem i TV prijamnikom te tako Xperiu ion pretvara u mini PC.
izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam