Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.02.2015. 10:58

CTIIC 

SAD pokreće novu špijunsku protuhakersku agenciju

Bijela kuća danas će predstaviti novu agenciju koja je osnovana nakon nedavnog hakiranja Sonya.

SAD pokreće novu špijunsku protuhakersku agenciju

Ameri već imaju čitav niz agencija poput NSA, FBI, CIA, DHS i NCTC, no Bijela kuća smatra da od jedne viška glava ne boli, pa će danas predstaviti novu čija glavna uloga će biti borba protiv cybernapada, odnosno kako to navode, "digitalnog rata".

Američki političari i vladini informatički stručnjaci smatraju da je glavni razlog zbog kojeg nije spriječen napad na Sony Pictures od strane sjevernokorejskih "cyberterorista", u tome što razne agencije nisu među sobom dijelile podatke, što je vrlo slično događajima uoči terorističkog napada avionima na WTC 9/11.

Upravo stoga će nova CTIIC agencija (Cyber Threat Intelligence Integration Center) imati glavnu zadaću da sve podatke o mogućim prijetnjama spoji na jednom mjestu, kako bi prilikom prvog pokušaja napada njihovi istražitelji odmah pred sobom imali čitavu sliku onoga što se događa.

Prema pisanju američkog lista, CTIIC će imati oko 50 zaposlenika, te će raspolagati godišnjim budžetom od 35 milijuna dolara, a mi vjerujemo da će s ciljem sprječavanja napada oduzeti još jedan djelić privatnosti građanima SAD-a i svijeta, jer će provoditi vlastita prisluškivanja i uhođenja sumnjivih ljudi koji sjede za računalima. 

Izvor: Washington Post

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam