Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.10.2013. 16:37

Microsoft 

Pola milijuna kuna za otkrivanje Windows 8.1 exploita

Microsoft platio 100.000 dolara hakeru koji je otkrio sigurnosnu rupu u Windowsima 8.1

Pola milijuna kuna za otkrivanje Windows 8.1 exploita

Ovih je dana Microsoft objavio kako je odlučio isplatiti 100.000 dolara (561.285 kn) Jamesu Forshawu, hakeru i stručnjaku za računalnu sigurnost, koji je otkrio kritični bug u Windowsima 8.1, odnosno exploit koji bi omogućio napadačima upade u računala na kojima je instalirana nova nadogradnja Windowsa 8.

Forshaw je već prije od Microsofta zaradio nešto novaca za otkrivanje buga u preview inačici Internet Explorera 11, a sada je zaradio pravi jackpot ovim otkrićem, koje će omogućiti da nakon zakrpe (patcha), Windows 8.1 platforma bude, kako kažu u Microsoftu, "još sigurnija nego prije".

Microsoft kaže kako je Forshaw imao konkurenciju za osvajanje ove nagrade u njihovom inženjeru Thomasu Garnieru, koji je otkrio jednu varijantu iste vrste napada, no Forshawov exploit je opisan jako kvalitetno, te uključuje sve slične inačice takvih vrsta napada, pa je stoga zasluženo osvojio 100.000 dolara.

Finalna inačica Windowsa 8.1 bi se trebala pojaviti idući tjedan, a kao što smo to već više puta naveli, svi korisnici koji posjeduju originalne Windowse 8 moći će ju preuzeti besplatno u Windows Storeu. 

Izvor: Microsoft BlueHat Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam