Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2012. 16:00

MEG4.0 Eyewear 

Olympusove pametne naočale

Googleove Project Glass naočale dobivaju još jednu konkurenciju.

Olympusove pametne naočale

Nakon što je Google početkom godine najavio svoje pametne naočale, te ih nedavno demonstrirao na I/O konferenciji za developere, Olympus je ovih dana predstavio prototip svojih naočala s displayem, pod kodnim imenom Olympus MEG4.0 Eyewear, za koje kažu da su opremljene njihovom vlastitom najnaprednijom optičkom tehnologijom pod nazivom "pupil division optical system", što je zapravo karakteristika koja omogućuje da istovremeno kroz stakla gledate okoliš i sliku koja se projicira na naočale, dakle reklo bi se da gotovo nema razlike u odnosu na ono što radi Google, osim što se ne spominje nikakva ugrađena kamera.

olympus-naočale

Naočale su zamišljene tako da se preko Bluetootha 2.1 spajajaju na razne uređaje, poput mobilnih telefona, tableta, prijenosnih računala i medijskih playera, a posjeduju QVGA ekran razlučivosti od 320 x 240 piksela, te će s jednim punjenjem ugrađene baterije raditi do 8 sati.

Među ostalim poznatim karakteristikama, Olympus navodi osvjetljenje ekrana 10CD/M2~2000Cd/M2, te težinu naočala od samo 30 grama (s baterijom), dok im ukupna dužina iznosi 196 mm. Poput Googleovih naočala, Olympusove također u sebi sadrže akcelometar, koji omogućuje mjerenje pokreta glave korisnika.

Za sada nema informacija o eventualnom upravljanju glasom, kao ni o aplikacijama koje će raditi uz njih, niti bilo kakvih naznaka o dostupnosti i cijeni.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam