Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.03.2017. 13:14

Jetson TX2 

Nvidia lansirala AI platformu za robote i pametne gradove

Nova Nvidijina AI platforma mogla bi dovesti do znatno boljih i bržih pametnih uređaja.

Nvidia lansirala AI platformu za robote i pametne gradove

Nvidia je lansirala Jetson TX2 superračunalo veličine kreditne kartice koje predstavlja nasljednika Jetson TX1 AI platforme, a namijenjeno je za uporabu u dronovima, robotima, pametnim kamerama i drugim ugradbenim (embedded) uređajima te se između ostaloga može koristiti za navigaciju i prepoznavanje slike, videa i glasa.

U osnovi se radi o ugradbenom AI superračunalu koje je u odnosu na TX1 dvostruko jače u performansama uz dvostruko manju potrošnju energije.

Specifikacije uključuju 256-jezgreni GPU temeljen na Pascal arhitekturi, Dual 64-bitni NVIDIA Denver 2 Quad ARM A57 CPU, 4K x 2K 60 fps enkodiranje i dekodiranje videa, podršku za do 6 kamera s 12 CSI linija s brzinom od 2,5 GB u sekundi po liniji, 8 GB LPDDR4 RAM memorije brzine od 58,3 GB/s, 32 GB eMMMC pohrane, 802.11ac WLAN, Bluetooth, 1 GB Ethernet te podršku za Linux za Tegru.

"Jetson TX2 donosi moćne AI značajke do krajnjih granica, omogućujući dolazak nove klase inteligentnih strojeva. Ti uređaji će omogućiti pametnu video analitiku koja će gradove učiniti pametnijim i sigurnijim, novu klasu robota koji će optimizirati industrijsku proizvodnju te novu vrstu kolaboracije koja će rad na daljinu učiniti znatno učinkovitijim", navodi Deepu Talla, potpredsjednik i generalni direktor Tegra odjela u Nvidiji.

talla-jetson-tx2

Nvidia je također otkrila da 12 partnerskih kompanija već koristi TX2 na različite načine. Cisco koristi platformu za sve-u-jedan kolaboracijski uređaj koji omogućuje dijeljenje zaslona, pametnu interaktivnu zaslonsku ploču (whiteboard) te videokonferencije.

Tvrtka Fellow Robots koristi TX2 za snimanje inventara na policama i detekciju artikala dostupnih u trgovini. Nvidijinu novu platformu koristi i Live Planet, producentska kuća Bena Afflecka i Matta Damona za spajanje 4K videa u 360 stupnjeva za live streaming. Pored toga TX2 pogoni i algoritme temeljene na računalnom vidu u kompaktnom  i moćnom MIT-evomdronu.

Nvidia je započela zaprimati predbilježbe za TX2 Developer Kit u SAD-u i Europi po cijeni od 599 dolara, za što ćete dobiti "carrier-board-and-module combo" sustav koji će vam isporučiti nakon  14. ožujka, dok će vas sam TX2 modul koštati 399 dolara, no njega će početi isporučivati u drugom kvartalu ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nvidia superračunalo AI Jetson TX2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam