Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.01.2018. 12:37

F-Secure 

Milijuni laptopa s Intelom ugroženi od novog buga

Stručnjaci za sigurnost otkrili još jedan opasan bug u Intelovim procesorima.

Milijuni laptopa s Intelom ugroženi od novog buga

Izgleda da Meltdown i Spectre exploiti nisu stvorili dovoljno problema Intelu i korisnicima koji u svojim računalima koriste njegove procesore, jer se pojavio novi bug.

Harry Sintonen, stručnjak za sigurnost iz tvrtke F-Secure, otkrio je novu ranjivost koja ima potencijal ugrožavanja milijuna laptopa širom svijeta.

Ovog puta bug se nalazi u Intel AMT-u (Active Management Technology), a hakeri ga mogu iskoristiti na taj način da u potpunosti preuzmu kontrolu nad podložnim uređajem u vrlo kratkom vremenu.

"Ono po čemu se novi bug razlikuje od Meltdowna i Spectrea je u tome što bi za iskorištavanje exploita napadač morao imati fizički pristup računalu, što ga čini manje opasnim, no i dalje predstavlja kritičan problem", kaže Sintonen i dodaje kako je hakeru dovoljna samo jedna minuta da kompromitira sustav i potom upravlja njim spajanjem na istu mrežu.

Također navodi da se ranjivost može iskoristiti čak i ako su poduzete sigurnosne mjere, uključujući BIOS password, BitLocker, TPM Pin ili tradicionalni antivirus, kao što objašnjava u ovom videu.

Sintonen je s novootkrivenim bugom upoznao Intel, no za sada još nije dobio nikakav odgovor, pa preporuča da uvijek držite oko na korporativnim laptopima, postavljate jake passworde za AMT, ili da čak u potpunosti isključite tu značajku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel F-Secure bug Harry Sintonen
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam