Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2015. 13:45

Lucoms 

Microsoft lansirao Windows 8.1 PC u sticku

Daewoo Lucoms i Microsoft predstavili svoje mini PC Windows 8.1 računalo dužine od samo 11 centimetara i težine od 46 grama.

Microsoft lansirao Windows 8.1 PC u sticku

Microsoft je u Južnoj Koreji predstavio svoje mini PC računalo u formi sticka ili donglea, koje je izrađeno u suradnji s tamošnjom IT tvrtkom Daewoo Lucoms. Ovaj PC

je usprkos male veličine prilično zanimljivo računalo, jer sadrži Intelov procesor (ne navode koji), 1 ili 2 GB RAM-a, te prostor (flash memoriju) za pohranu od 16 ili 32 GB, a obzirom da posjeduje i utor za microSD kartice, pože se proširiti do 64 GB.

lucoms microsoft PC

Kao što možete vidjeti na slici, Lucoms mini PC sadrži HDMI utor za spajanje s TV-om, a na njemu se nalazi i USB port na koji možete spojiti miša i/ili tipkovnicu, a tu je i microUSB port za punjenje ili spajanje na druge uređaje.

Mada ovaj gadget radi na Windows 8.1 operativnom sustavu, Microsoft navodi da će se moći nadograditi i na Windows 10 OS.

Za sada je poznato da će se Lucoms mini PC naći na tržištu Južne Koreje u svibnju ove godine, dok podaci o cijeni i dostupnosti na drugim tržištima još nisu poznati. 

Izvor: Microsoft Korea

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam