Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.07.2013. 14:37

Google 

Larry Page: Svaki dan 1,5 milijuna aktivacija Androida

Googleov šef objavio impresivne brojke o popularnosti njihovog mobilnog operativnog sustava.

Larry Page: Svaki dan 1,5 milijuna aktivacija Androida

Larry Page, suosnivač i trenutni šef (CEO) tvrtke Google, na svojoj je Google+ stranici objavio zanimljive podatke o poslovanju jedne od najvećih i najbogatijih tvrtki u povijesti koja još nije proslavila ni 15. rođendan.

Prema njegovim riječima, Google je imao izvrstan kvartal u kojem je prihodovao 14 milijardi dolara, što je 19% više u odnosu na prošlu godinu.

Page kaže kako je Google započeo u vrijeme kada je za njega postojala jedna jedina tržišna niša, odnosno PC, da bi se u idućem desetljeću sve potpuno promijenilo dolaskom nove platforme, odnosno mobilnih uređaja koji su stvorili veliku priliku koju Google nije želio propustiti.

Također navodi kako ponekad nije ni sam svjestan koliko je Google danas jak i koliko pozornosti izazivaju njegovi novi proizvodi, inicijative, čak i press konferencije, pa kaže da čovjek toga postane svjestan tek kada otkrije da je uvodnu konferenciju ovogodišnjeg Googleovog I/O događanja za developere, online pratilo više od milijun ljudi.

Vezano uz Android Page piše: "Mi danas imamo 900 milijuna Android uređaja širom svijeta, te bilježimo svaki dan 1,5 milijuna aktivacija uređaja. Ovo je prilično zapanjujuće kada uzmete u obzir da je prvi Android telefon lansiran prije manje od 5 godina".

Također nije propustio iznijeti i jedan impresivan podatak o aplikacijama, pa navodi kako ih je do sada s Google Play Storea preuzeto više od 50 milijardi. "Mi već sada (u prvoj polovici 2013. op.a.) plaćamo Android developerima više novca nego što smo im platili za čitavu 2012. godinu", dodaje Larry.

Page također nije propustio navesti i podatak o uspješnosti njihovog Chrome preglednika, koji bilježi više od 750 milijuna korisnika, te ostvaruje stalni rast, a ujedno je spomenuo i razvoj aplikacija koje Google sam proizvodi, rekavši kako su u proteklom kvartalu potpuno preuredili Google Maps UI, navigaciju u mapama, te omogućili da se pojave na gotovo svim uređajima i platformama.

Page također kaže kako je slično napravljeno i s Google+ društvenom mrežom koja je redizajnirana kako bi se iskoristio čitav ekran, te da sve izgleda konzistentno bez obzira na uređaj i platformu, a za kraj navodi da je izvedena i "masivna nadogradnja iskustva forografiranja", što omogućuje svim korisnicima besplatno korištenje softvera dizajniranog za profesionalce.

Mada sve ovo djeluje kao hvalospjev njegovoj tvrtki, iz Larryevog bloga osjećamo lagani dašak mrvice gorčine koja je vezana uz Google+ mrežu, koja se baš i ne bi mogla nazvati velikim uspjehom ove "tvrtke koja sve pretvara u zlato".

Drugim riječima, stvara se osjećaj kao da Page između redova poručuje: "Evo ponudili smo vam najbolju moguću društvenu mrežu za koju smo dobro iskrvarili, a vi se i dalje ne skidate s *****og Facebooka. Možda se varamo? 

Izvor: Larry Page (Google+)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam