Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.09.2017. 13:58

IFA 2017 

Kirin 970 je budućnost mobilne umjetne inteligencije

Huawei na sajmu predstavio Soc procesor koji sadrži neuralnu jedinicu i 5,5 milijuna tranzistora na 1 cm2.

Kirin 970 je budućnost mobilne umjetne inteligencije

Na IFA 2017 sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, izvršni direktor Huaweija, Richard Yu, predstavio je SoC procesor Kirin 970 namijenjen mobilnim uređajima, koji je u najvećem dijelu posvećen izvođenju AI zadataka, što znači da bi trebao uvelike poboljšati umjetnu inteligenciju u našim pametnim telefonima i gadgetima.

Huaweijeva prva mobilna AI platforma

Huaweijev novi flagship Kirin 970 chipset je prva Huaweijeva mobilna platforma za AI koja sadrži neuralnu jedinicu za obradu i 5,5 milijuna tranzistora na površini od samo jednog kvadratnog centimetra. Pokreće ga 8-jezgreniglavni procesor, zajedno s 12-jezgrenimgrafičkim procesorom. U odnosu na 4-jezgreni Cortex-A73 CPU procesorski paket, heterogena arhitektura Kirina 970 isporučuje do 25 puta više performansi s 50 puta većom efikasnošću, što znači da može izvesti AI zadatke brže i s manje snage. Huawai navodi kako je na testu Kirin 970 procesuirao 2000 fotografija u minuti, što je bilo brže od bilo kojeg drugog čipa na tržištu.

Best of IFA 2017_Android Authority

“Kad gledamo u budućnost pametnih telefona, na početku smo jedne nove uzbudljive ere”, izjavio je Richard Yu te dodao: “Huawei je predan evoluciji pametnih uređaja u inteligentne uređaje, a to planiramo napraviti razvojem end-to-end mogućnosti koje podržavaju koordinirani razvoj čipova, uređaja i clouda. Krajnji cilj je osigurati značajno bolje iskustvo korisnika. Kirin 970 je prvi u nizu novih unaprijeđenja koja će na naše uređaje donijeti moćne karakteristike umjetne inteligecije i postaviti ih iznad konkurencije.“

Prve uređaje s Kirinom 970 Huawei će predstaviti 16. rujna ove godine, a to će biti telefoni Huawei Mate 10 i Huawei Mate 10 Pro. Novi SoC procesor je na sajmu u Berlinu osvojio nagradu Best of IFA 2017. koju dodjeljuje Android Authority.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam