Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2012. 13:50

Amazon 

Kindle s rasvjetom dolazi u lipnju

Poznati Amazonov e-čitač knjiga dobiva "noćnu lampicu".

Kindle s rasvjetom dolazi u lipnju

Amazonovi Kindle e-čitači imaju odličan prikaz e-tinte, pa je osjećaj čitanja e-knjiga doista jako nalik onom kada ih čitamo s pravog papira.

No kao i u slučaju s pravim knjigama, čim padne mrak, da biste mogli nastaviti svoje omiljeno štivo u e-formatu, morate koristiti neki vanjski izvor rasvjete, jer Kindleov ekran ne posjeduje rasvjetu, ponajviše zbog uštede baterije.

Najnovije informacije kažu kako će u srpnju ove godine na tržište stići novi Kindle Touch 3G, kao i inačica s Wi-Fi-em, a oba uređaja će na sebi imati ugrađeno prednje svjetlo koje će omogućiti čitanje u mraku. Mada to nije neko veliko tehnološko rješenje, ovo je doista pametna odluka Amazona i čudimo se zbog čega tako nešto već nisu ponudili prije.

Vrlo vjerojatno će se raditi o nekoj vrsti štedljive LED rasvjete najnovije generacije koja neće previše "cijediti" bateriju, jer je njezina trajnost jedan od velikih razloga zbog kojih je Kindle ispred konkurencije na tržištu e-čitača.

Osim ove informacije, pojavila se i glasina kako će uskoro izaći i nova inačica Kindle Fire tableta, koji će imati 8,9-inčni ekran, što je znatno povećanje u odnosu na postojeći 7-inčni.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam