Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.10.2017. 12:48

iPhone 

Kanibalizira li iPhone X prodaju iPhonea 8

Prema tvrdnji kanadskog teleoperatera, prodaja iPhonea 8 ide prilično slabo, a razlog ne treba nužno tražiti u iPhoneu X.

Kanibalizira li iPhone X prodaju iPhonea 8

Kada je Apple predstavio novu liniju iPhone telefona za sezonu 2017/2018, mnogi su se među nama pitali koliko je pametno da se pod imenom iPhone 8 izdaje telefon koji djeluje kao nadogradnja iPhonea 7 Plus, dok se gotovo istovremeno lansira iPhone X koji po svim elementima predstavlja pravog nasljednika sedmice.

Kako se čini, takva razmišljanja imaju i korisnici, fanovi Appleovih telefona, pa prodaja iPhonea 8 ide slabije od očekivanoga, barem što se tiče kanadskog tržišta. Naime, Joe Natale, šef (CEO) Rogers Communicationsa, najvećeg kanadskog teleoperatera za Reuters je izjavio da njegova tvrtka ne bilježi značajniju prodaju iPhonea 8 koju naziva "anemičnom".

Mada bi se iz toga moglo zaključiti da je došlo do neke vrste "kanibalizma", odnosno da korisnici čekaju iPhone X pa se stoga ne odlučuju za iPhone 8, Natale kaže da je to vrlo upitno, jer je cijena iPhonea X vrlo visoka, oko 75% veća u odnosu na iPhone 7 koji se još uvijek prodaje bolje nego iPhone 8. Drugim riječima postoji mogućnost da će cijena od 1.000 dolara na više mnoge Appleove fanove odvratiti od kupnje tog modela, dok im iPhone 8 istovremeno ne predstavlja pravu stvar, pa će se, barem za neko vrijeme) radije zadovoljiti starijim modelom. Dakako, slabi interes za iPhone 8 tek treba potvrditi prodaja na drugim tržištima, a što se tiče iPhone X uređaja, morat ćemo pričekati dok ne krene u prodaju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam