Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.03.2017. 14:19

Ostendo Consulting 

Izvještaj o rizicima krađa s kreditnih kartica

U izvještaju možete pogledati koji su najnoviji trendovi vezani uz krađe novca s kreditnih kartica.

Izvještaj o rizicima krađa s kreditnih kartica

Konzultantska tvrtka Ostendo Consulting objavila je izvještaj vezan uz rizik krađe novca s kreditnih kartica zaštićenih čipom i PIN-om u kojem se objašnjavaju i moguće posljedice za neutorizirane transakcije u kojima se odgovornost s banaka prebacuje na vlasnike kartica.

Ostende navodi kako su se nekad transakcije kartica autorizirale potpisom vlasnika koji se morao slagati s potpisom na poleđini. U slučaju prigovora vlasnike kartice da je došlo do neovlaštenih transakcija banke su morale angažirati grafologe koji su trebali dokazati da je potpis na nekom računu autentičan. Od kako je predstavljen sustav zaštite PIN-om i čipom proces se obrnuo, pa sada korisnici moraju dokazivati bankama da je došlo do prevare uslijed hakiranja, kopiranja ili neke druge metode kojom se služe kradljivci novca s kreditnih kartica.

U izvještaju možete saznati kako se transkacije čipom i PIN-om mogu lažirati, što znači da vlasnik kartice na može zaštititi svoj elektronički identitet, jer postoje metode koje omogućuju takve prevare.

U izvještaju se navodi da su transakcije autorizirane čip-om i PIN-om znatno sigurnije u usporedbi s potpisom i magnetskom trakom, no to ne znači da ste potpuno sigurni jer sofisticirane cyberkriminalce ništa ne može zaustaviti.

Stoga vam preporučamo da pogledate čitav izvještaj iz kojeg ćete saznati koji su najnoviji trendovi u krađama novca s kreditnih kartica, a preuzeti ga možete na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam