Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.09.2012. 10:06

Test 

Internet Explorer 10 je najbrži pretraživač

Najnoviji testovi pomalo iznenađujuće ukazuju da je IE 10 brži od Chromea 20 i Firefoxa 13.

Internet Explorer 10 je najbrži pretraživač

Tvrtka Strangeloop koji se bavi analizom performansi web stranica, provela je novi test u kojem je analizirala najpopularnije pretraživače na tržištu. Za test su izabrali više od 2.000 web stranica koje su prema analizama Alexa.com najviše rangirane, te pomoću servisa WebPagetest isprobavali brzine njihovog otvaranja raznim pretraživačima.

Rezultati su pomalo iznenađujući, jer se IE 10 pokazao kao najbrži pretraživač Interneta, jer je u prosjeku otvarao stranice za 8% brže od Google Chromea 20, koji već neko vrijeme slovi kao najbrži pretraživač na tržištu. Googleovom pretraživaču ne ide u prilog ni to što ih je nadmašio i Firefox 13, koji se nalazi na drugom mjestu.

Prosječno otvaranje stranica Internet Explorerom 10 iznosi 6,392 sekundi, dok je za to Firefoxu potrebno 6,395 sekundi, a Chromeu 6,906.

Ono što je posebno zanimljivo, a pogađa sve pretraživače je podatak Strangeloopa koji ukazuje da je otvaranje stranica u svim pretraživačima danas za 9% sporije nego 2011. godine, usprkos tehničkim poboljšanjima pretraživača, koji nisu uspjeli savladati evoluciju stranica koje posjeduju sve kompleksnije sadržaje, uključujući HD medijske datoteke.

Što se tiče IE 10, jedini problem je u tome što Microsoft nije izdao samostojeću inačicu pretraživača, već zasad postoji samo unutar Windows 8 operativnog sustava koji tek treba izaći u finalnom izdanju 25. listopada.

Naravno, Microsoft je oduševljen rezultatima ovih testiranja, pa je direktor Internet Explorera Roger Capriotti izjavio kako im "puno znači što se IE10 pokazao najbržim web pretraživačem na testu otvaranja najpopularnijih web stranica na svijetu".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam