Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.11.2011. 12:53

Intel 

Intelov Clover Trail procesor konkurencija ARM-u na tabletima?

Prema novim informacijama, Intel svojim novim procesorom za tablete ima namjeru opasno zaprijetiti ARM-u.

Intelov Clover Trail procesor konkurencija ARM-u?

Mada je nedavno Intel izjavljivao kako će njegovi Medfield procesori biti ugrađivani u pametne telefone i tablete, ovih je dana izjavio kako će ga proizvoditi samo za telefone, dok će tabletima biti namijenjen novi procesor Clover Trail, koji bi trebao predstavljati konkurenciju novim ARM-ovim čipovima.

Intelov fokus ka tabletima sve se više naglašava obzirom na približavanje izlaska Windowsa 8, koji nude podršku za ARM procesore, pa se postavlja pitanje hoće li novi Clover Trail osim Windowsa 8 podržavati i Android platformu.

Analitičari smatraju kako će za snažniji ulazak na tržište tableta, Intel morati čim više smanjiti potrošnju struje za svoje nove procesore, a nove procurjele informacije govore o tome da će u roku od dvije godine izbaciti procesore na kojima će potrošnja struje biti smanjena na 10 W vršne snage.

Mada je za sada teško govoriti o arhitekturi intelovih procesora kroz dvije godine, morat će se dobro potruditi da nadmaše 4-jezgrene ARM čipove koji dolaze iduće godine, a još više da bi bili konkurentni 8-jezgrenim koje je ARM najavio za 2015.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam