Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.10.2011. 15:16

Motorola 

Intellectual Ventures tuži Motorolu

Google je kupio Motorola Mobility, između ostalog i zbog velikog broja patenata, no sada će na sudu morati dokazivati kako doista pripadaju njima.

Intellectual Ventures tuži Motorolu

Tvrtka Intellectual Ventures, koja se bavi zaštitom i distribuiranjem patenata, odnosno spajanjem inovatora s investitorima i kompanijama koje žele otkupiti njihove patente, tuži Motorolu zbog nedozvoljenog korištenja šest patenata, koji pokrivaju širok spektar tehnologija, vezanih uz mobilnu telefoniju.

Intellectual Ventures kaže kako su od siječnja ove godine u stalnoj komunikaciji s Motorolom, te su im ponudili model plaćanja licenci za sporne patente, no Motorola je to odbila, pa će zadovoljštinu morati potražiti pred sudom.

Sporni patenti se prema njihovim riječima koriste u nekoliko motorolinih proizvoda, odnosno telefona kao što su modeli Atrix, Photon 4G, Milestone, Triumph i Brute i680.

U službenom priopćenju tvrtke Intellectual Ventures navodi se kako je njihov cilj omogućivanje svim tvrtkama da putem licenciranja ili prodaje, koriste patente koji se nalaze u njihovoj ponudi, no nedozvoljeno korištenje ne mogu tolerirati.

Na ovom linku možete pogledati pdf dokument originalnog teksta tužbe Intellectual Ventures protiv Motorole.

Hoće li Google zbog ovoga zažaliti što je kupio Motorola Mobility?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam