Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.11.2017. 10:34

AVEE 

Intel unosi zabavu za putnike u autonomne aute

Između ostaloga ljubitelji Batmana će uživati u vožnji batmobila kroz Gotham City.

Intel unosi zabavu za putnike u autonomne aute

Autonomni automobili roboti sve su nam bliži. U njima neće biti upravljača, kao ni vozača, no to ne znači da ćemo se u njima dosađivati. Šef (CEO) Intela Brian Krzanich objavio je da je veliki proizvođač procesora ušao u partnerstvo s poznatom kompanijom za proizvodnju i distribuciju filmova Warner Bros, s idejom da zajednički razviju zabavnu platformu za putnike u budućim potpuno autonomnim automobilima.

Ta platforma pod nazivom AV Entertainment Experience ili AVEE uključit će projekcije i "holograme" iz tehnologije proširene stvarnosti, pa ćete iz kabine automobila moći gledati neke potpuno drugačije svjetove, pa će vam vožnja biti znatno zabavnija.

Intel-2017-Automoibility-4

"Na primjer, fan Batmana će uživati u vožnji Batmobila kroz ulice Gotham Citya, dok će AR značajke doslovce renderirati svijet koji se nalazi izvan automobila", navodi Brian Krzanich i dodaje da će to tvrtkama ponuditi i novu platformu za oglašavanje, što nam baš i ne predstavlja idealan način za prekratiti vrijeme tijekom putovanja, no hajde dobro.

Za sada još ne postoje konkretni planovi o tome kada će se ova tehnologija naći u autonomnim autima na prometnicama, no Intel i Warner Bros ju planiraju ugraditi u jedan od svojih testnih 100 autonomnih automobila koji će poslužiti za razvoj tehnologije.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam