Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.12.2011. 15:42

USITC 

HTC kriv za kršenje Appleovih patenata

Američka trgovačka komisija ustanovila je kako je HTC kršio patente Applea.

HTC kriv za kršenje Appleovih patenata

USITC, američka međunarodna trgovačka komisija, objavila je rezultate svoje istrage, rekavši kako je ustanovljena povreda Appleovih patenata od strane tajvanske kompanije HTC, te bi se trebalo zabraniti njihov uvoz i prodaju u SAD-u.

James R. Holbein, tajnik komisije, potpisao je dokument u kojem stoji kako je HTC prekršio dva patenta Applea,, koji su dosta vezani uz operativni sustav Android, pa bi se moglo desiti da se čitav slučaj proširi na mnoge druge proizvođače pametnih telefona koji rade pod Googleovim OS-om.

HTC je najavio žalbu na ovu presudu, a u međuvremenu će sa svojih uređaja ukloniti "tap to e-mail" funkciju na koju se odnosi povreda patenta.

Procjenjuje se kako je USITC dosta izašao u susret HTC-u, jer presuda stupa na snagu 19. travnja 2012. godine, do kada HTC ima rok za preinake softvera na svojim pametnim telefonima, čime će izbjeći zabranu uvoza i prodaje svojih mobitela u SAD-u.

Za sada nije jasno hoće li HTC morati platiti i novčanu kaznu za povredu Appleovih patenata, no za očekivati je kako će Apple tražiti određenu naknadu, koja zasigurno neće biti mala.

Ovo je potvrda presude ITC-a protiv HTC-a iz listopada ove godine, s time da je broj patenata koji su kršili patente smanjen s 4 na dva. Pitanje je hoće li nakon idućeg ročišta uopće što ostati od tužbe.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam