Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2015. 09:59

Google & ASUS 

Google predstavio Chromebit mini PC na Chrome OS-u

Osim novih Chromebook prijenosnika svojih partnera, Google je predstavio i malo računalo u formi USB sticka.

Google predstavio Chromebit mini PC na Chrome OS-u

Google je predstavio nove jeftine Chromebook prijenosnike,  Haier Chromebook 11 i Hisense Chromebook, koji se putem predbilježbi na Amazonu i Walmartu mogu naručiti po cijeni od 149 dolara (1048 kn).

Osim novih prijenosnika koji rade na Chrome OS-u, koji se temelji na Linux kernelu, Google je predstavio i mini računalo Chromebit, koje je izradio njegov partner ASUS. Ovaj mali PC koji dolazi u formi USB sticka također pokreće Chrome OS, a može se spojiti na bilo koji ekran (TV, računalni monitor) koji ima HDMI port.

Mada Chromebit posjeduje samo jedan USB 2.0 port, korisnici će moći na njega bežično spojiti periferne uređaje poput tipkovnice i miša putem ugrađenog Bluetootha 4.0, a sadrži i Wi-Fi 802.11ac, kako biste se mogli priključiti na Internet.

Ovaj mali Chrome OS PC pogonjen je Rockchip 3288 ARM procesorom, te sadrži 2 GB RAM-a i 16 GB eMMC flash memorije za pohranu.

Chromebit će se u Europi prodavati za 99 eura, no za sada nije objavljeno kada će biti dostupan.

Obzirom da je Google poznat po prvotravanjskim šalama, ovu ćemo objavu uzeti s dozom rezerve, a ako se doista radi o zafrkanciji, ovo će im biti jedna od glupljih, obzirom da se na tržištu nalazi već dosta sličnih mini računala. 

Izvor: Google Chrome Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam