Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.09.2011. 10:06

Google offline 

Google omogućuje offline pristup svojim aplikacijama

Google će uskoro svojim korisnicima pružiti mogućnost offline pristupa web aplikacijama i servisima kao što su Gmail, Google Calendar i Google Docs.

Google omogućuje offline pristup svojim aplikacijama

Prije nekoliko godina Google je već radio na sustavu koji omogućava offline pristup svojim servisima preko ekstenzije Gears, no u veljači prošle godine rad na tom sustavu je obustavljen, mada novi način dobrim dijelom podsjeća na njega.

Nova informacija iz Googlea govori kako će uskoro svi korisnici, njihove servise Gmail, Google Calendar i Google Docs, moći koristiti i offline, zahvaljujući aplikacijama za HTML5 koje morate instalirati s Chrome Web Storea, što možete učiniti isključivo korištenjem preglednika Chrome.

U sadašnjoj fazi samo Gmail radi u svim preglednicima, dok Google Calendar i Google Docs funkcioniraju samo za googleov preglednik Chrome. U Gmailu offline možete čitati poštu, kreirati nove mailove i kliknuti na slanje, do čega će doći pri prvom spajanju na internet.  

 Gmail je za sada poprilično limitiran, jer je optimiziran za iPad i Android tablete 

Što se Google Calendara i Google Docsa tiče, Google je izdao kratko priopćenje.

"Google Calendar i Google Docs će vam omogućiti lagano prebacivanje između offline i online načina rada. Kada ste offline u Google Calendaru, možete pregledavati događaje i odgovarati na zakazane pozive (RSVP). U Google Docs možete pregledavati dokumente kad nemate konekciju na internet. Offline editiranje još nije gotovo, no mi smo svjesni da vam je to važno, pa se trudimo i to realizirati", objašnjava Google.

Što se Gmaila tiče, on je za sada poprilično limitiran, jer je optimiziran za iPad i Android tablete, a pristupa mu se s potpuno druge adrese: https://mail.google.com/mail/mu.

Umjesto da vam objašnjavamo, najbolje je da sami kliknete na gornji link, pogledate kako to izgleda i uvjerite se u poprilično spartansko sučelje. Mada nam je jasno kako offline rad u Gmailu najviše koristi pri radu s mobilnim uređajima, nadamo se kako će Google poraditi i na sučelju za računala.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam