Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.08.2011. 16:01

Google 

Google lansirao uslugu za traženje hotela

Google je ovih dana pokrenuo uslugu Hotel Finder, koja korisnicima pomaže u traženju i rezerviranju hotela.

Google lansirao uslugu za traženje hotela

Riječ je o testnom alatu za pretraživanje, koji je zasad ograničen samo na SAD. Korisnicima omogućuje pretraživnje s obzirom na područje tj. regiju pomoću usluge Google Maps.

Korisnici hotele mogu tražiti po različitim mjerilima, kao što su cijena, broj zvjezdica i ocjene korisnika, a potom obaviti rezervaciju neposredno ili putem internetskih usluga kao što su Priceline, Travelocity, Expedia ili Hotels.com.

Google je tu uslugu ponudio nakon što je u travnju dobio zeleno svjetlo nadležnog američkog regulatora za 700 milijuna dolara vrijedno pripojenje ponuđača podataka o zrakoplovnim letovima ITA Software.

Više internetskih turističkih tvrtki, kao što su Expedia, Kayak i Travelocity, željele su spriječiti ovo Googleovo preuzimanje, koje će Googleu dati previše nadzora nad rastućim internetskim turističkim tržištem i posljedično prouzročiti podizanje cijena.

Google je za pridobivanje dozvole za preuzimanje morao pristati na niz uvjeta, između ostalog i na to da dozvoli strankama tvrtke ITA produživanje njihovih ugovora do 2016. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google internet hoteli Google Maps
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam