Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2011. 11:33

Zeitgeist 2011 

Google Zeitgeist: Koga i što smo googlali 2011.?

Google je objavio listu najpopularnijih pretraga 2011. godine.

Google Zeitgeist: Koga i što smo googlali 2011.?

Prema listi Google Zeitgeist 2011., najveći i najbrži rast u pretraživanju ostvarila je Rebecca Black, 13-godišnja senzacija, koja je ove godine na Internetu objavila svoju pop pjesmu Friday i na Youtubeu ostvarila više od 167 milijuna posjeta.

U odnosu na 2010. Rebecca je tijekom ove godine zabilježila rast veći od 10.000% u rezultatima pretraga. 

Na drugom mjestu nalazi se društvena mreža Google+, koja je također tijekom godine imala ogroman rast, a samo u prva tri tjedna od lansiranja je stekla 10 milijuna korisnika. 

Na trećem mjestu se nalazi Ryan Dunn, poznat iz TV showa Jackass i Viva La Bam, kojem je status treće najbrže rastuće pretrage na svijetu 2011. donijela tragična prometna nesreća u lipnju u kojoj je izgubio život.

Iza njih u TOP 10 slijede Casey Anthony, oslobođena od optužbe za ubojstvo dvogodišnje kćeri, kompjuterska igra Battlefield 3, iPhone 5, pjevačica Adele, japanska tvrtka TEPCO koja je vlasnik nuklearne elektrane Fukushima, nedavno preminuli Steve Jobs, a na desetom mjestu se nalazi iPad2.

Zanimljivo je kako se u TOP 10 Googleovih pretraga nalaze 2 Appleova uređaja i pokojni šef kompanije, pa bismo mogli reći da je ukupno gledano Apple dominirao u „googlanju“.

Google je također prikazao rezultate pretraga po kontinentima i državama, no nije nam jasno zbog čega te statistike nisu napravljene za sve države, pa tako imate situaciju da je Srbija jedina zemlja iz naše regije u Europi čije su statistike uvrštene. Voljeli bismo za to dobiti neko objašnjenje od Googlea.

Čitavu Zeitgeist listu za 2011. godinu možete pogledati na ovom linku.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam