Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2014. 12:25

Glasina 

Google Glass će 2014. koštati 3.365 kn

Hoće li cijena biti najvažniji faktor (ne)uspjeha Googleovih pametnih naočala?

Google Glass će 2014. koštati 3.365 kn

Još od kada smo prvi puta saznali da Google prvim korisnicima Explorer inačicu pametnih naočala prodaje za 1.500 dolara (8.413 kn), bilo nam je jasno da bi takva cijena na potrošačkom tržištu mogla značiti katastrofu po uspješnost ovog gadgeta o kojem se jako puno pričalo tijekom protekle godine.

Stoga nam je svima bilo jasno da će Google Glass naočale osvojiti tržište samo ukoliko njihova cijena bude znatno manja, bez obzira koliko dobre i inovativne bile aplikacije koje za njih razvijaju developeri.

Prema tvrdnji Roberta Scoblea, jednog od prvih i najiskusnijih korisnika Explorer inačice naočala koji se prozvao Glassholeom, njegov pouzdani izvor u Googleu mu je potvrdio da će cijena tijekom izlaska na tržište ove godine iznositi oko 600 dolara (3.365 kn), što djeluje daleko povoljnije, mada nam se i dalje čini prilično visoka za ovaj tip uređaja, jer je to recimo u rangu PS4 konzole koja posjeduje ipak "malo" bolji hardver od ovog nosivog gadgeta. Isti izvor je rekao kako cijena tijekom lansiranja definitivno neće moći biti niža od 500 dolara, dok je 600 dolara optimalni iznos.

Scoble smatra kako bi Google godinu dana nakon izlaska naočala na potrošačko tržište, cijenu trebao spustiti na nekih 300 dolara, jer je po njemu to neki optimalni cjenovni prag koji bi mogao privući dovoljan broj korisnika da ga Google može nazvati uspješnim proizvodom.

Drugim riječima, Glasshole smatra da Googleove naočale ne vrijede više od 1.682 kn. Iskreno rečeno, to ne mora ništa značiti, jer smo više puta bili svjedoci toga da se neki proizvodi odlično prodaju usprkos izuzetno visokim cijenama koje nisu opravdane performansama, jer su tu u igri i drugi faktori poput marketinga i prodajne strategije.

Ako Jura i Štefica iz vaše ulice povedu pudlice u šetnju noseći Google Glass naočale, vrlo je lako moguće da će ih za mjesec dana nositi svi u kvartu.

Kreditne kartice uvijek mogu istrpjeti još malo peglanja.

Izvor: Phone Arena  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam