Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2015. 13:16

Novi akcijski proizvodi 

GoPro radi sferičnu kameru i drone

Sljedeća faza u poslovanju GoProa će biti ulazak na tržište virtualne stvarnosti i malih bespilotnih letjelica.

GoPro radi sferičnu kameru i drone

Sferična kamera koju je predstavio GoPro donosi VR u "akcijsko snimanje". Mali drone na vrhu slike je samo naša ilustracija koja ukazuje kako bi mogla izgledati buduća leteća GoPro akcijska kamera. 

Poznati proizvođač akcijskih kamera GoPro priprema nove proizvode koji pomalo izlaze iz domene klasičnih kamera koje su do sada proizvodili. Šef tvrtke Nick Woodman, nedavno je na re/codeovoj Code konferenciji predstavio sferičnu kameru, odnosno sustav pod nazivom GoPro Six-Camera Spherical Array, koji se sastoji od 6 njihovih HERO4 akcijskih kamera. Kamere mogu snimati svugdje oko sebe, odnosno omogućuju istovremeno snimanje iz 6 perspektiva, a snimke će potom specijalni algoritmi spajati u jedan VR film koji ćete moći pregledavati pomoću VR naočala poput Oculus Rifta.

Pored toga, Woodman je na konferenciji otkrio još jedan projekt koji će biti realiziran tijekom 2016. godine, a to će biti prva drone letjelica u produkciji GoProa. Mada mnogi proizvođači quadcoptera i drugih drone letjelica u svojoj ponudi imaju posebne "mountove" pomoću kojih se GoPro akcijske kamere mogu spajati na njih, GoPro je zaključio da bi mu bilo pametno izraditi vlastiti drone, koji će biti u cijelosti optimiziran u obliku leteće akcijske GoPro kamere.

Na žalost, GoPro za sada još nije otkrio nikakve detalje o tom droneu, pa nije poznato hoće li ga izraditi sam, ili u suradnji s nekim partnerom. 

Izvor: GoPro

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam