Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2014. 12:54

Izdržljiv SSD 

Freecomov novi SSD preživjet će pad s 2 metra

Novi prijenosni SSD disk odlikuje se brzim prijenosom podataka ali i izdržljivošću.

Freecomov novi SSD preživjet će pad s 2 metra

Tvrtka Freecom, koja je dio grupe Mitsubishi Kagaku Media, predstavila je Tough Drive SSD uređaj kapaciteta od 256 GB koji košta 1.399 kuna, a opremljen je internim mehanizmom koji štiti od udaraca, robusnim kućištem za vanjsku zaštitu, te gumiranim vanjštinom koja dodatno pomaže čvrstoći i štiti od ogrebotina.

Freecom tvrdi kako ovaj SSD može preživjeti pad s visine od 2 metra na tvrdu podlogu, što znači da bi o njemu trebali razmisliti svi koji su skloni fatalnim nespretnostima koje rezultiraju padovima uređaja sa stolova i uništavanju skupocjenog hardvera.

Što se ostalih karakteristika tiče, SSD omogućuje brzine čitanja i zapisivanja do 415 MB/s, dok za povezivanje koristi integrirani USB 3.0 priključak s kabelom.

Također će vas možda zanimati podatak da je uređaj formatiran na datotečni sustav FAT-32 te se može  odmah koristiti na PC-u i Macu, a na njemu se nalazi i softver Nero BackItUp (samo za Windowse) koji omogućuje izradu potpune zaštitne kopije podataka s računala i mogućnost automatske izrade zaštitnih kopija u unaprijed zadano vrijeme.

Na uređaju se nalazi i softver SSD Info koji prikazuje osnovne informacije o pogonu, kao i alati FSSD Formatter i FSSD Eraser (samo za Windowse) za sigurno formatiranje diskova.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam