Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2011. 13:36

Facebook 

Facebook udvostručio prihode u prvoj polovici godine

Reuters je objavio informaciju kako su se prihodi Facebooka u prvoj polovici godine udvostručili na 1,6 milijardu dolara.

Facebook udvostručio prihode u prvoj polovici godine

Stranica Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, broji "samo" 5 milijuna i sto tisuća prijatelja.

Mada Facebook ovu vijest nije službeno potvrdio, Reuters tvrdi kako ona dolazi iz pouzdanog izvora, te su sigurni da je istinita.

Čista dobit procjenjuje se na oko 500 milijuna dolara, a za odlične rezultate smatra se kako treba zahvaliti investitorima, a mnogi analitičari poslovanja drže kako bi najpopularnija svjetska društvena mreža mogla 2012. izaći na javno tržište dionicama.

Među oglašivačima popularnost Facebooka također još uvijek raste, mada nije poznato koliko novaca Facebook prihoduje od njih.

Obzirom da Facebook još uvijek nije na burzi, tvrtka nije obavezna izdavati financijske rezultate, no ako se ostvari prognoza analitičara, od 2012. godine bismo mogli imati daleko preciznije podatke.

Mada je najveći konkurent Facebooku, Google+, u kratko vrijeme okupio oko 10 milijuna korisnika, analitičari tvrde kako se naslućuju prvi znakovi posustajanja, te ne vjeruju da bi mogao opasnije ugroziti Facebook.

Što se sadržaja tiče, analitičari kažu kako dobar dio popularnosti Facebook može zahvaliti aplikacijama i igrama, prije svega Zynga Pokeru, Farmvilleu i Roviovoj igri Angry Birds.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam