Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.04.2012. 14:22

Patenti 

Facebook kupuje patente AOL-a od Microsofta

Microsoft je platio AOL-u milijardu dolara za razne patente, a sad ih od njega otkupljuje Facebook.

Facebook kupuje patente AOL-a od Microsofta

Patenti su u posljednje vrijeme često tema naših članaka. Svako malo se u svijetu ICT-a objavljuje neka rekordna kupoprodaja patenata ili licenci određenih proizvoda, softvera, tehnologija i usluga, a što se tiče patentnih tužbi, njih nikad ne nedostaje u medijskim prostorima.

Prilično zanimljiva vijest vezana uz patente nam dolazi iz Facebooka, koji je Microsoftu platio 550 milijuna dolara za 650 patenata koje je ovaj nedavno kupio od AOL-a.

Microsoft je svojevremeno pobijedio Facebook u nadmetanju za 925 patenata AOL-a, izdvojivši milijardu dolara za taj posao, pa je sada Facebook bio prisiljen otkupiti dio tih patenata od njih, po znatno većoj cijeni od one koju je ponudio AOL-u.

Facebookov odvjetnički ured je ovaj posao opisao kao "značajan korak u njihovom procesu stvaranja intelektualnog vlasništva, s ciljem zaštite interesa Facebooka".

U isto vrijeme, Microsoftov glavni odvjetnik Brad Smith kaže kako je "ovaj dogovor s Facebookom omogućio Microsoftu smanjivanje troškova za AOL-ovu aukciju za više od pola", pa bi se moglo reći kako je Microsoft daleko bolje prošao u ovom poslu, a također je ponudio i ostalih 275 patenata za dalje licenciranje, pa bi uz malo sreće još mogao i zaraditi na ovim patentnim transakcijama, ili barem doći na nulu, što bi značilo doslovce da je pokupio i ovce (patente) i novce.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook Microsoft patenti AOL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam