Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.07.2011. 12:29

Start G+ 

Facebook i Twitter u Google+ profilu

Programer Zane Claes odlučio je omogućiti korisnicima Google+ društvene mreže uvoz fotografija sa Facebooka.

Facebook i Twitter u Google+ profilu

Nova društvena mreža Google+ sve se više širi, usprkos tvrdnjama mnogih analitičara kako nikada neće nikad uspjeti postići neke rezultate u nadmetanju s Facebookom, kao ni Twitterom.
Jedan od najnovijih lucidnih poteza i borbi Googlea protiv Facebooka i Twittera je novi dodatak za preglednik Chrome, koji je napravio programer Zane Claes.
Dodatak pod nazivom Start G+ omogućava korisnicima uvoz fotografija s Facebooka, te objavljivanje sadržaja s Google+ na Facebooku i Twitteru. Nakon što preuzmete dodatak i prođete instalaciju, morate posjetiti stranicu svojeg Google+ profila. Pokraj nove ikone za obavijesti s Gmaila, nalaze se ikone za Facebook i Twitter (gornji desni ugao preglednika).
 
Osim tih ikona, nalazi se i padajući meni s 3 opcije, kojima isključujete Facebook, Twitter ili obavijesti s Gmaila.

Kad posjetite stranicu startgoogleplus.com nakon instalacije ovog dodatka, možete preko nje importirati svoje fotografije s Facebooka u Picasa albume Googlea+. Možete odabrati uvoz svih fotografija, ili samo pojedinih albuma sa svog profila na Fejsu. Sve što vam treba za to je klik na mali gumbić Step 2b na toj stranici, te naravno morate dati potrebnu dozvolu za pristup svojem Facebook profilu.

Postoji veliko pitanje hoće li ovaj dodatak još dugo raditi, jer je Facebook nedavno blokirao pristup jednoj aplikaciji pisanoj za Chrome, Friend Exporter, koja je korisnicima nudila mogućnost uvoza kontakata s Facebooka na Google+ mrežu, pa se stoga požurite, kako ne biste slike kasnije morali ručno prebacivati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam