Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.11.2017. 14:07

Amazon 

DeepLens: Amazonova Deep Learning kamera

Amazon je predstavio novu kameru za developere dubokog učenja.

DeepLens: Amazonova Deep Learning kamera

Amazon je predstavio DeepLens, bežičnu kameru koja će s relativno niskom cijenom od travnja sljedeće godine zanimati profesionalce, developere, ali i svakodnevne korisnike.

DeepLens će biti u mogućnosti kroz brojne modele učenja zamijetiti i naučiti svakodnevne objekte, kućne ljubimce, lica i pokrete.

Radi se o kameri koja radi na SageMakeru, točnije, skupu modela učenja na cloudu. Korisnik SageMakerom može prilagođavati rad svog modela optimizirajući hiperparametre kojima DeepLens već ima pristup.

Što se hardvera tiče, možemo naći 4-megapikselnu 1080p kameru, dvodimenzionalni mikrofon, Intelov Atom procesor, 8 GB radne memorije te 16 GB za pohranu podataka (videa, kodova i modela). Mogućnosti povezivanja su Wi-Fi, micro HDMI i USB.

Kamera 3

Kamera dolazi s predinstaliranim AWS Greengrassom koji mogućnosti clouda seli na uređaje povezane na lokalni internet kako bi bili u mogućnosti skupiti i analizirati podatke bliže izvoru. AWS Lambdom, pak, s druge strane, omogućava se da korisnik pokrene kod bez servera.

kamera 1

DeepLens prosječnom skladištu može pomoći da automatski skenira inventar. Prosječni korisnik može koristiti kameru da prepozna registarsku oznaku vozila i otvori garažu ili da se oglasi alarm ukoliko primijeti da je pas skočio na kauč.

Cijena DeepLensa iznosit će 250 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam