Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2016. 14:44

Test antivirusa 

Avira i Malwarebytes najbolje čiste zaražena računala

Nezavisni institut za računalnu sigurnost objavio zanimljive rezultate testiranja antivirusnih alata.

Avira i Malwarebytes najbolje čiste zaražena računala

Prema navodima nezavisnog instituta za računalnu sigurnost AV-TEST, još uvijek postoji veliki broj korisnika računala koji misli da su rješenja ugrađena u Microsoftov OS dovoljna zaštita od virusa, te vjeruju da će uspješno poslužiti i za uklanjanje zloćudnog softvera. No kada jednom dođe do katastrofe, svi oni će se začuditi kako se to desilo, te će tražiti softver koji bi im mogao pomoći u čišćenju računala.

Računalni stručnjaci su stoga proveli detaljan test 8 najpoznatijih antivirusnih rješenja i 7 alata, kako bi ustanovili koji se snalazi najbolje u toj zadaći "uklanjanja i čišćenja", te su ih testirali čak 474 puta.

Valja naglasiti da su testovi provedeni na računalima s još uvijek najpopularnijim Microsoftovim OS-om Windows 7, a testiranje će se nastaviti tijekom idućih 6 mjeseci, tako da su ovo samo preliminarni rezultati.

AV test ciscenje i popravak sustava

Samo dva rješenja su uspješno uklonila sve uzorke malwarea i postigla rezultat "popravka" od 100%, a to su Avira Antivirus Pro i Malwarebytes Anti-Malware.

Nakon njih slijede Kaspersky Internet Security 2016 i Symantecov Norton Security s rezultatom od 99,2%, što znači da su sa zaraženih sustava uklonili 39 od 40 malwarea. Avast! Free Antivirus 2016 je u potpunosti uklonio 37 od 40 prijetnji, a G Data Internet Security i Bitdefender Internet Security 2016 postigli su rezultat 36 od 40.  

Ako se pitate kako je u ovom testu prošao besplatni Microsoft Security Essential alat, njegov rezultat od 86,7% se nalazi na samom dnu kolone testiranih, što znači da je uspješno uklonio samo 32 od 40 uzoraka malwarea.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam