Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.06.2011. 14:40

iCloud 

Apple ugrađuje "oblake" u sve svoje uređaje

Steve Jobs proširuje tehnologiju svoje kompanije u novom smjeru, najavom usluge iCloud.

Apple ugrađuje "oblake" u sve svoje uređaje

WWDC konferencija se naublačila kada je među nazočne izašao Steve Jobs.

Danas je Steve Jobs na WWDC konferenciji za developere Apple softvera objavio novu uslugu pod nazivom iCloud. iCloud će omogućiti pohranjivanje svih sadržaja vaših Apple uređaja "u oblake", putem njihovog servisa za Cloud computing. 

icloud će biti omogućen uređajima s operativnim sustavima OS X Lion i iOS5. Lion izlazi tijekom idućeg mjeseca, dok se iOS5 treba pojaviti ove jeseni.

Za razliku od mnogih očekivanja, iCloud neće omogućiti direktno streamanje glazbe koju ste kupili preko iTunesa, za razliku od servisa koje odnedavno nude Amazon i Google. S druge strane, mogućnosti iClouda nadmašuju glazbene sadržaje i postat će glavni "fićer svih Appleovih proizvoda. Jobs je također objavio kako od sada prijašnji Appleov Cloud sustav MobileMe više neće egzistirati kao proizvod.

 ovo je prvi slučaj u povijesti da će vam biti dozvoljeno multiplicirano downloadanje glazbenih sadržaja 

Steve Jobs

iCloud usluga funkcionira tako da uređaj svakog korisnika koji uslika fotografiju, snimi video, ili pohrani dokument, automatski uploada datoteku na iCloud putem Wi-Fi-a ili mobitel mreže. Kontakti i bilješke u kalendarima će se također na isti način automatski pohranjivati, a korisnicima će na raspolaganju biti besplatni prostor od 5GB za pohranjivanje dokumenata, mailova i aplikacija, dok će fotografije na primjer, biti pohranjene na icloud 30 dana.

"Kad iCloud bude pokrenut, sva glazba koju ste kupili preko iTunesa će se automatski prikazati na svakom uređaju koji je vezan uz osobu na Apple računu, te ćete je bez problema moći downlodati na bilo koji uređaj, što je prvi slučaj u povijesti digitalne distribucije glazbe, koji dozvoljava multiplicirano downloadanje", navodi Jobs.
Glazba koju ste izripali s CD-a će se također moći postaviti na iCloud u budućim inačicama iTunesa, uz godišnju flat rate pretplatu koja će iznositi 24,99$.

U svakom slučaju, ako ste mislili kako se bliži kraj "i" uslugama i "i" uređajima, Steve Jobs i ekipa vas i dalje razuvjeravaju. Doviđenja do... iPC-a?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam