Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.04.2015. 10:01

Novi rekord 

Apple prodao 61 milijun telefona u Q2 2015

Tvrtka iz Cupertina ostvarila najbolji drugi kvartal godine u svojoj povijesti.

Apple prodao 61 milijun telefona u Q2 2015

Prema financijskom izviješću Applea za drugi kvartal fiskalne 2015. godine, tvrtka je ostvarila najveći profit za taj kvartal u svojoj povijesti, ostvarivši profit od 13,6 milijardi dolara od ukupnih 58 milijardi prihoda. 

U usporedbi s istim kvartalom prošle godine, povećanje prodaje je jako vidljivo, jer je Applea tada ostvario "samo" 10,2 milijarde profita od 45,6 milijardi prihoda.

U izvještaju se ne govori koliko je točno u proteklom kvartalu prodano iPhoneova i iPadova, odnosno koliko u zaradi sudjeluju prihodi ostvareni prodajom Mac računala, no Apple navodi da je ovom rastu doprinijela rekordna prodaja iPhone telefona i Mac računala, te "rekordna prodaja za sva vremena" koju je ostvario Appleov App Store, a analitičari kažu da je Cupertino u drugom kvartalu prodao oko 61 milijun iPhoneova.  

Vjerujemo da Apple i njegove investitore sada najviše zanima kakvi će biti rezultati idućeg kvartala, obzirom da će se u njemu naći i prodaja nedavno izdanog Apple Watcha, kao i Retina MacBook prijenosnika s USB Type-C konektorom.   

Izvor: Apple

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam