Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2015. 16:41

SpyAware 

Aplikacija koja prati uhode vašeg mobitela

Ova Android aplikacija će vam reći što rade vaše aplikacije čak i onda kada ih ne koristite.

Aplikacija koja prati uhode vašeg mobitela

Gotovo svaki puta kada pokušate instalirati neku novu aplikaciju na svoj Android telefon, od vas će se zatražiti da dozvolite pristup vašem uređaju, određenim postavkama, lokacijama, imenicima i drugim podacima. Ako vas zanima zbog čega su nekoj aplikaciji potrebne te dozvole i ukoliko sumnjate da ona želi pristup vašim podacima za neke "nečasne svrhe", sada na raspolaganju imate aplikaciju SpyAware, koja će vam pružiti uvid u to "što vaš telefon radi kada ga ne gledate", te predložiti što učiniti.

Za razliku od sličnih aplikacija poput XPrivacya i drugih alata, SpyAware ne radi samo na "rootanim" telefonima, već na svim Android uređajima.

Ekipa koja stoji iza aplikacije, navodi da će vam ona objasniti kakve podatke neka mobilna aplikacija prikuplja, te na koji način se oni koriste.

Nakon što instalirate SpyAware na svoj telefon, aplikacija će vam pružiti čak i bodovnu ocjenu koja se temelji na količini rizika kojem je vaš uređaj izložen, te će vam reći koliko podataka se koristi kada ste "idle", odnosno koje su aplikacije aktivne.

Osnovna aplikacija je besplatna, no postoji i puna verzija koju naplaćuju 3 dolara, koja ima naprednije mogućnosti "praćenja uhoda", pa ćete recimo otkriti što SpyAware misli o aplikacijama koje traže rizične dozvole, što im u konačnici omogućuje čitanje vaših tekstualnih poruka, te snimanje slika, videa ili zvuka.

Pored toga, moći ćete vidjeti i koliko podataka troši pojedina aplikacija, koliko često prikuplja vaše lokacijske podatke, pa čak i gdje šalje te podatke. I na kraju, pomoću aplikacije ćete saznati i što rade one aplikacije koje imate predinstalirane u svojem telefonu, odnosno one koje su se u njemu nalazile prije nego što ste ga kupili.

Ako vam se nakon analize SpyAwarea učini da bi bilo pametno poduzeti neke korake, aplikacija posjeduje značajku "Take Action", unutar koje ćete moći deinstalirati aplikaciju,, ostaviti komentar u Google Play trgovini, ili podijeliti svoja otkrića s prijateljima na društvenim mrežama.

Aplikaciju SpyAware se zasad još ne može preuzeti putem ove poveznice na Google Play trgovini iz naše zemlje. 

Izvor: SpyAware

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam