Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.03.2012. 16:55

Google Play 

Android Market je mrtav, živio Play Store

Jeste li primijetili da vam više ne radi Android Market? Ne paničarite.

Android Market je mrtav, živio Play Store

Google je zamijenio Android Market s novim konceptom kojeg su nazvali Google Play, a usluga Marketa na mobitelu se sada zove Play Store.

Stoga ćete pri pokušaju spajanja na Android Market dobiti poruku da tražena aplikacija ne postoji, pa u glavnom izborniku aplikacija morate potražiti novu ikonicu Play Store. Postoji doduše mogućnost da vam ovo još nije omogućeno, pa vam Market zasad funkcionira, a znat ćete da se nešto promijenilo kada pri pokušaju prijavljivanja na Market dobijete poruku da trebate prihvatiti uvjete korištenja Play usluga i preuzeti novu aplikaciju.

Google ovim potezom planira spojiti glazbu, e-knjige, filmove i aplikacije u jedan brand nazvan Play. Glavni razlog ovakve promjene je u slabim prinosima Android Marketa koji se ne mogu mjeriti s Appleovim dućanom.

Ideja iza nove usluge je integracija Googelovih usluga Music, eBookstore i drugih na jednom centralnom mjestu, a nije namijenjena samo za smartphone korisnike već joj se pristupa i s računala. Zasada su kod nas dostupne samo smartphone aplikacije.

Bez mnogo najava Google je u jednom danu smijenio Android Market s pijedastala. Iako je brand Marketa gradio od početka Android OS-a, čini se da je rastrganost Google usluga uz zbrku i nedovoljne prihode Marketa presudila trgovini aplikacija koja će sada objedinjavati više usluga i mogućnosti.

Kako će ovo sve utjecati na dostupnost aplikacija još nije jasno, no prvi pogled govori da bi se veći broj appsa mogao plaćati, ali bi s druge strane moglo doći i do boljeg uređenja trgovine. Trenutačno na Playu traje promotivno razdoblje u kojemu su mnoge aplikacije ponuđene uz popust od 50%.

Izvor: Vidilab.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi Android Market aplikacija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam