Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.07.2013. 14:01

Google 

Android Jelly Bean je sada na 37% uređaja

Google je izdao najnovije podatke o udjelima različitih inačica OS-ova na Android platformi.

Android Jelly Bean je sada na 37% uređaja

Gingerbread više nije najzastupljeniji operativni Android sustav. S udjelom od 34,1% i to kada se zbroje sve inačice od 2.3.3 do 2.3.7, pao je na drugo mjesto iza Jelly Beana (4.1x i 4.2x), koji sada čini udio od 37,9 % svih Android uređaja.

Iza Gingerbreada se nalazi Android 4.0 Ice Cream Sandwich koji se nalazi na 24,3 posto uređaja.

Ovi najnoviji podaci koje objavio Google nastali su temeljem podataka od strane Android uređaja koji su tijekom posljednja dva tjedna pristupili Google Play Storeu.

Ako se pitate nalazi li se na listi još Android 1.6 Donut, valja naglasiti da postoji na samo 0,1 posto Android uređaja, no  pitanje je koliko korisnici tog OS-a koriste Google Play Store, pa bi njihov broj mogao biti nešto veći u odnosu na Googleove brojke.

Osim zastupljenosti inačica Android OS-ova, Google također vodi i statistiku o zastupljenosti razlučivosti ekrana Android uređaja, te njihove gustoće po inču (dpi). Prema toj statistici prevladavaju "normalni ekrani" (470x320) između 3 i 5 inča, hdpi gustoće (240 dpi) s 34,9% udjela, a iza njih su oni iste veličine s xhdpi gustoćom, s udjelom od 24%. 

Izvor: Developer.Android.com

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam