Nalazite se
  • Pop Tech
  • Vipnet uvodi digitalnu televiziju
Članak
Objavljeno: 27.04.2012. 14:18

Vip TV 

Vipnet uvodi digitalnu televiziju

Nakon akvizicije B.neta, Vip korištenjem njihove infrastrukture pokreće vlastitu televiziju.

Vipnet uvodi digitalnu televiziju

Vipnet je predstavio svoju novu uslugu Vip TV. Riječ je o usluzi digitalne televizije velike brzine koja će imati veliki broj HD programa.

Na konferenciji za novinare na kojoj su najavili Vip TV i 5play Kombi uslugu, uz Mladena Pejkovića, predsjednika Uprave i Maria Cvitkovića, direktora marketinga, o Vip TV-u govorio je i Adrian Ježina, dosadašnji predsjednik uprave B.neta koji je postao novi član proširene uprave Vipneta zadužen za Sektor multimedije i fiksnog pristupa.

Naime, nakon akvizicije B.neta, Vipnet je na raspolaganje dobio znanje i infrastrukturu B.neta, koji koristi vlastitu optičku mrežu.

Zahvaljujući tome Vip TV će vjerojatno biti u stanju nositi se s visokim rezolucijama HD-a, što IPTV-u još uvijek ne uspijeva svugdje i uvijek.

No u toj činjenici leži i trenutačno ograničenje Vip TV-a. Naime od 15. svibnja, od kad usluga službeno kreće na tržište, Vip TV biti će dostupan samo na području na kojem je dostupna i B.netova usluga, točnije u sedam najvećih hrvatskih gradova, dok se širenje usluge na nacionalnoj razini očekuje tek ovog ljeta ili početkom jeseni.

Iako Vip sada nudi vlastitu TV uslugu, B.net brand se ne gasi, već njegova usluga nastavlja na tržištu djelovati pod istim nazivom.

Programi na Vip TV-u će biti organizirani u tematske pakete, premium i HD, s više od 190 dostupnih programa.

Tu su i neke mogućnosti koje postojeća konkurencija ne nudi, kao što je snimanje na lokalni disk, te Multivizija, te neke koje posjeduje i konkurencija, no pod drugim nazivima, kao što su Pauza, Propustili ste, Zakasnili ste...

Vip TV uslugu pod nazivom 5play Kombi korisnici će moći dobiti za 285 kuna mjesečno i time imati mogućnost mobilnog pristupa Internetu (doplata po skinutom MB), fiksnog flat pristupa Internetu brzine od 12 Mb/s, mobilnu telefoniju, fiksnu telefoniju i Vip TV.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Vipnet IPTV Vip TV B.net digitalna TV
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam