Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sony i LEGO razvijaju next-gen igračke
Članak
Objavljeno: 04.06.2013. 16:45

LEGO roboti 

VIDEO: Sony i LEGO razvijaju next-gen igračke

Dvije poznate tvrtke sklopile partnerstvo koje će iznjedriti "legaće" nove generacije.

VIDEO: Sony i LEGO razvijaju next-gen igračke

Danska tvrtka LEGO je već duže vremena nezadovoljna padom prodaje svojih legendarnih "legaća", smatrajući kako najveći negativni utjecaj na to imaju video igre. Stoga je LEGO sklopio partnerstvo s velikim japanskim guruom elektronike Sonyem, pa u laboratoriju u Tokiju (Sony Computer Science Laboratories) zajednički rade na osmišljavanju novog tipa igračaka koje bi privukle djecu "iduće generacije".

Inženjeri koriste male motore, kamere, aktuatore, računala i tablete, kako bi LEGO kockicama i figuricama dali mogućnost kretanja, izvršavanja raznih zadaća i nove oblike interaktivnosti koji bi mogli funkcionirati u sprezi s AR-om (proširenom stvarnosti), čime bi se fizički pokretni legaći mogli povezati s virtualnim svijetom kakav nude video igre.

"Lego je jako zabrinut u vezi gubitka djece zbog video igara", kaže Ganta Kondo, inženjer iz Sonyevog R&D odjela. "Mi želimo zadržati igračke u maloj veličini, ali uz dodatak interaktivnih igara".

Projekt se za sada još uvijek nalazi u ranoj eksperimentalnoj fazi, ali kao što možete vidjeti iz videa dolje, obećava pojavu jedne potpuno nove generacije robotiziranih legaća, mada tvrtke za sada još ne znaju kada bi njihova suradnja mogla dovesti do nekog konkretnog tržišnog proizvoda.

Inženjeri kažu kako je trenutno najveći problem u baterijama koje pokreću male motore u igračkama, pa napajanje za sada predstavlja najveću prepreku u razvoju, no postoje razne ideje kako to riješiti, uključujući sustav stalnog bežičnog napajanja preko podloge.

Ovaj projekt je predstavljen u okviru "dana otvorenih vrata" u Sony Labu, a na videu dolje možete vidjeti još nekoliko zanimljivih projekata na kojima rade Sonyevi stručnjaci, uključujući sustav upravljanja quadcopterom kretnjama operatera pomoću Sonyevih HMD VR naočala, kao i server temeljen na Androidu za daljinsko upravljanje kućnim uređajima.  

VIDEO: LEGO & Sony za legaće nove generacije

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony Napajanje AR motori LEGO kockice
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam