Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi dvosmjerni laserski mjerač udaljenosti
Članak
Objavljeno: 28.03.2017. 14:46

VH-80 

VIDEO: Prvi dvosmjerni laserski mjerač udaljenosti

Još jedan projekt na Kickstarteru koji ne plijeni visokom tehnologijom već praktičnošću.

VIDEO: Prvi dvosmjerni laserski mjerač udaljenosti

Tvrtka Magpie Tech na Kickstarteru je u prvom danu crowdfunding kampanje ostvarila traženi cilj, pa će njezin dvosmjerni laserski digitalni mjerač udaljenosti VH-80 krenuti u masovnu proizvodnju kako bi se u rujnu ove godine mogao naći na globalnom tržištu.

Mada se ne može reći da je ovaj "laserski metar" neka visoka tehnologija, moramo priznati da je doista praktičan, posebice stoga što se takvog uređaja još nitko nije sjetio.

VH-80 ispucava dvije laserske zrake iz dva izvora u suprotnim smjerovima iz male centralne jedinice i mjeri vrijeme koje je potrebno za povratak svakog pulsa ka senzorima. Obzirom da se svjetlo kreće konstantnom brzinom, uređaj može izračunati udaljenost između sebe i mete s izrazito velikom preciznošću, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kao što smo rekli, glavna prednost ovog gadgeta je mogućnost dvosmjernog mjerenja, što znači da recimo možete stati na sredinu sobe i mjeriti udaljenost između zidova, ili recimo dijagonalu vašeg prozorskog okvira, pa vjerujemo da će biti jako popularan među građevinarima, zidarima i stolarima, a dobro će doći i u našim kutijama s kućnim alatom. Ukoliko ste zainteresirani VH-80 možete naručiti po "early bid" cijeni od 99 dolara, odnosno 677 kn (+ dostava).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam