Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Proširena stvarnost za 3D modeliranje u zraku
Članak
Objavljeno: 08.12.2017. 16:05

Yeehaw Wand  

VIDEO: Proširena stvarnost za 3D modeliranje u zraku

Ako želite izrađivati zanimljive objekte 3D printanjem, ovo će vam biti od velike pomoći.

VIDEO: Proširena stvarnost za 3D modeliranje u zraku

Prodaja kućnih 3D printera u velikom je porastu (doduše malo manje kod nas nego vani), a svi koji razmišljaju o izradi korisnih ili umjetničkih predmeta vlastitog dizajna suočavaju se sa softverom za 3D modeliranje koji nije jednostavno savladati.

Ekipa iz startupa Yeehaw 3D odlučila je manje iskusnim hobistima pomoći u izradi 3D modela svojim sustavom pod nazivom Yeehaw Wand  koji se temelji na AR-u (proširenoj stvarnosti) i sastoji okruglog stalka i specijalnog "čarobnog štapića" koji na prvi pogled djeluje poput žlice. Uz njihovu pomoć te uz dodatak softvera, tableta ili mobitela, modele možete doslovce izrađivati u zraku i vidjeti kako će recimo neka dizajnerska ogrlica izgledati na vratu neke osobe ili kako će se vaša kubistička skultpura uklopiti u vašu sobu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako ste iskusni i dobri u radu s "pravim" alatima za 3D modeliranje, ovo vam možda neće biti potrebno, ali ako ste totalni početnik neće vam biti žao potrošiti 99 dolara koliko traže preko Kickstartera

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam