Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Poznat termin borbe ogromnih mechova
Članak
Objavljeno: 08.04.2017. 11:02

Kuratas vs MegaBots 

VIDEO: Poznat termin borbe ogromnih mechova

Američki i Japanski borbeni mech obračunat će se do smrti oružjem i čistom snagom.

VIDEO: Poznat termin borbe ogromnih mechova

Već duže vrijeme japanski i američki mediji podižu veliki hype oko borbe stoljeća u svijetu robotike. Tvrtke Suidobashi Heavy Industries i MegaBots još su 2015 godine najavile ovaj obračun kao događaj stoljeća koji će demonstrirati razornu snagu metalnih čudovišta u čijim kokpitima sjede ljudski piloti pa se stoga obično ne nazivaju robotima već mechovima nalik onima iz čuvenog serijala video igara pod nazivom MechWarrior. Pored toga, ove grdosije težine veće od 10 tona neki nazivaju i teškim borbenim egzoskeletonom, a proizvođači američkog robota uz to tvrde da bi njihov Mk. III pretvorio u kašu aliensku maticu, Ellen Ripley i egzoskeleton iz filma Alien 2 korištenjem samo jedne ruke.

Američka i japanska tvrtka povremeno izdaju kratke trailere na svojim YouTube kanalima u kojima pokazuju razvoj i testove svojih robota po fazama. Dakako, japanci su u izjavama malo suzdržaniji, pa smo svi nestrpljivi vidjeti kakvo će biti finalno metalno čudovište iz zemlje koja je izmislila Godzilu.

Krajem prošle godine objavljeno je da će se velika borba održati 2017. godine, a sada nas obavještavaju da će to biti u kolovozu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za sada se u tajnosti čuva točan datum, ali i lokacija na kojoj će se održati bitka Mechova, a nije poznato ni koji će piloti sjediti u njihovim kokpitima dok će im iznad glave brundati ogromne motorke i fijukati šake s kliještima i svrdlima od tone ili više.  

Megabots je najavio da će u idućem videu predstaviti finalnu inačicu svojeg Mecha, no nije rekao kada će to točno biti, dok Japanci možda čekaju posljednji trenutak kako bi faktor iznenađenja bio na njihovoj strani.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam