Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi Lucasfilmov studio donosi VR u Star Wars
Članak
Objavljeno: 15.06.2015. 16:03

ILMxLab 

VIDEO: Novi Lucasfilmov studio donosi VR u Star Wars

Uloga novog studija će biti razvoj VR i AR tehnologije za reprodukciju interaktivnih filmova i ugradnju u tematske parkove.

VIDEO: Novi Lucasfilmov studio donosi VR u Star Wars

Lucasfilm je u suradnji sa svojim studijima Industrial Light & Magic i Skywalker Sound, odlučio formirati posebnu ekipu i osnovati novi laboratorij pod nazivom ILMxLab.

Osnovna ideja novog laboratorija je istraživati tehnologije virtualne i proširene stvarnosti, koje će se moći koristiti u raznim vrstama primjene, uključujući interaktivne filmske projekcije, "real time kino", odnosno buduća AR i VR kina, kao i posebne tematske parkove na temu Lucasfilmovih filmova.

ILMxLAB_bg.2

Dakako, ILMxLab je za razvoj i testiranje novih tehnoloških rješenja za početak odabrao Star Wars, jer smatraju da je upravo čuvena franšiza space opera, svijet o kojem mašta najveći broj fanova, koji bi se u njemu voljeli osobno naći. 

U sadašnjoj fazi laboratorij radi na dva sustava, jednom koji koristi headsetove za prezentaciju VR sadržaja, te drugom u kojem se koriste 3D naočale, tableti i projektori kako bi se stvorila "soba proširena stvarnosti" temeljena na scenama iz filma.

Umjesto da gleda scenu na ekranu, korisnik će moći držati tablet i okretati se za 360 stupnjeva, kako bi u prostoru mogao razgledavati krajolike Star Wars svijeta u koje će se smještati poznati likovi, a istu scenu korisnici će moći gledati i pomoću Oculus Rift naočala.

ILMxLAB_bg.3

Lucasfilm navodi da virtualne svjetove razvija već 40 godina, no kada ćete ih vidjeti ispred sebe i imati mogućnost interakcije, to će vam stvoriti jedno potpuno novo iskustvo.

ILMxLab će svoj napredak u ovim tehnologijama pokazati u prosincu ove godine, kada stiže premijera novog filma Star Wars: The Force Awakens, a zanimljivo je da će tada vjerojatno već imati i konkurenciju, jer je tvrtka Landmark Entertainment, također nedavno najavila da namjerava fuzionirati tematske parkove i VR tehnologiju.

Izvor: ILMxLab

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam