Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Modularni robot je 100 robota u jednom
Članak
Objavljeno: 15.10.2015. 16:34

CellRobot 

VIDEO: Modularni robot je 100 robota u jednom

Ideja robota koji se sastavlja od više malih inspirirana je Lego kockicama. 

VIDEO: Modularni robot je 100 robota u jednom

Ekipa inovatora iz tvrtke KEYi Technology, pokrenula je crowdfunding kampanju na Kickstarteru, kojom na tržište želi dovesti modularnog CellRobota, koji se sastoji od samostojećih modula, koji u osnovi također predstavljaju robote, te se mogu konfigurirati i programirati za slaganje u nove robotske strukture, bez ograničenja po broju modula.

Ideja mladih inovatora dolazi od Lego kockica, pa su robotski moduli dizajnirani tako da se mogu jednostavno spajati jedan na drugi, a na sebi posjeduju motore koji im omogućuju motoriku u svim smjerovima. Stoga ih možete slagati u strojeve koji mogu voziti, hodati i puzati, ili od njih raditi neke vrste udova koji će služiti kao robotizirani stativi za kamere, dizalice za podizanje i manipulaciju predmetima, pa čak i kao slikarske ruke ako ih opremite kistom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ta modularnost omogućuje da se CellRobot koristi za razne projekte koje ograničava samo mašta, te predstavlja idealnu platformu za učenje o osnovama robotike i programiranja, čime je vrlo pogodan za škole i fakultete, no sigurni smo da će za njega posebno biti zainteresirana industrija igračaka. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam