Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: LED gadget za brzo učenje sviranja gitare
Članak
Objavljeno: 28.01.2017. 13:04

Fret Zeppelin 

VIDEO: LED gadget za brzo učenje sviranja gitare

Fret Zeppelin vam omogućuje da za samo nekoliko sekundi "pogađate" akorde i riffove.

VIDEO: LED gadget za brzo učenje sviranja gitare

Mislimo da nema te osobe koja nije u životu poželjela naučiti svirati gitaru. Kupili ste gitaru, nabavili tablature i video tečajeve, no kad počnete učiti odjednom shvaćate da to nije tako jednostavno kao što se čini, jer gledanje na papir ili zaslon uz istovremeno držanje gitare stvara puno problema početnicima koji žele čim prije uloviti prva tri akorda kojima mogu odsvirati većinu poznatih pop pjesmica.

Stoga mnogi koji nemaju previše strpljenja niti volje za upis nekog tečaja ili škole gitare, pospreme gitaru u ormar i nikada ju više ne vade iz njega.

FZ1

Na svu sreću, današnja tehnologija ima rješenje i za to. Startup tvrtka Edge Tech Labs na Kickstarteru je prikupila više od 140.000 dolara (traženo 48.000), kako bi na tržište dovela Fret Zeppelin, pametnu LED rasvjetu koja se može postaviti na svaku akustičnu ili električnu gitaru te u suradnji s aplikacijom pametnog telefona, lampicama u bojama prikazivati pozicije na koja trebate pritisnuti jagodice svojih prstiju kako biste "pogađali" tonove, akorde i riffove, ili učili svirati sola, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Fret Zeppelin dolazi u obliku samoljepive mrežice koju poput naljepnice postavljate na vrat bilo koje gitare standardne veličine (akustične ili električne) ispod žica, a obzirom da je debljine od samo 1,5 mm (niža od pragova), neće vam smetati u sviranju bez obzira koje tehnike koristili.

FZ 2

Prateća aplikacija će vam omogućiti vježbanje svih hvatova i ljestvica bez obzira u kojem štimu svirali, a u njoj će se nalaziti i velika baza pjesama koja će se stalno nadograđivati, pa ćete moći odmah vježbati konkretne stvari, a moći ćete učitavati i pjesme koje nisu podržane, jer će biti dovoljno da pronađete MIDI datoteku koju ćete u nju "upucati".

FZ3

Ovaj gadget bi mogao biti zanimljiv čak i mnogim naprednim gitaristima, jer će lakše raditi vlastite pjesme i sola, a pored svega toga moći ćete na svojoj gitari dobiti light-show koji će vaš koncert ili gažu podići na novu razinu.

Putem Kickstartera do svojeg ćete Fret Zeppelina doći po cijeni od 199 dolara (1.399 kn), a isporuke se očekuju u listopadu 2017.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam