Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hodajući 3D printer s 6 nogu
Članak
Objavljeno: 07.01.2014. 16:06

Geoweaver 

VIDEO: Hodajući 3D printer s 6 nogu

Ovaj robot pauk naoružan je pištoljem na vruću plastiku uz čiju pomoć "plete" razne objekte.

VIDEO: Hodajući 3D printer s 6 nogu

Studenti CCA (California College of the Arts), Jia Wu, Jeffrey M. Maeshiro i Mary H. Sek, proizveli su zanimljiv šesteronožni 3D printer koji izrađuje objekte pomoću pištolja na vruću plastiku, no posebno svojstvo mu je mobilnost, koja pruža mogućnost kretanja terenom, na kojem u hodu može izrađivati svoje strukture nalik na paukove mreže.

Drugim riječima, ovom su 3D printeru dali mogućnost da umjesto pokretne glave, posjeduje čitavo pokretno tijelo, te printa naokolo uz pomoć pištolja za lijepljenje vrućom plastikom.

Robot posjeduje 12 servo motora koji mu omogućuju kretanje, a osim imenom Geoweaver, krstili su ga punom titulom "Servo Killer, Eater of Shields, Melter of Wires & Destroyer of Regulators" (nećemo se ni truditi to prevesti, ovako bolje zvuči).

Mentor projekta, profesor Jason Kelly Johnson, studentima je napisao softver za upravljanje Arduino kontrolerom koji mu predstavlja mozak, a čitava izrada je trajala 60 dana.

Kao što možete vidjeti u videu dolje, robot-3D printer nije baš najprecizniji u izradi struktura rastopljenom plastikom, ali to vjerojatno ide na dušu profesoru koji nije napravio dovoljno dobar kod za njega.

Ekipa CCA vjeruje kako bi se ovakav pokretni 3D printer jednog dana mogao naći u uvećanom obliku na stranim planetima, gdje bi izrađivao ljudske nastambe.

Ukoliko i sami želite izraditi ovaj hodajući paukoliki 3D printer, ili ga modificirati za zidanje i žbukanje, studenti su objavili kompletne instrukcije za izradu na ovoj poveznici, pa navalite.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam