Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gdje ima vatre nema dima
Članak
Objavljeno: 08.10.2017. 11:12

Biolite FirePit 

VIDEO: Gdje ima vatre nema dima

Projekt bezdimne portabl pećice za kampiranje skupio 1,6 milijuna dolara na Kickstarteru.

VIDEO: Gdje ima vatre nema dima

Tehnologija o kojoj možete čitati u našim medijima dosad nikada nije uključivala logorsku vatru, no tvrtka Biolite prisilila nas je da kažemo koju riječ i o tome. Njihov projekt Biolite FirePit prijenosnog "kamina" na drva za logorsku vatru skupio je nevjerojatnih 1,6 milijuna dolara na Kickstarteru. Glavna stvar u ovom gadgetu je sustav koji omogućuje da vatra bude gotovo u potpunosti bezdimna, što omogućuje dodatak koji iz 51 mlaznice ispušta kisik u vatru, čime se stvara bolji plamen i omogućuje da se svi grijete oko logorske vatre bez udisanja dima.

Jačinom plamena (mlaznicama za zrak) može se upravljati pametnim telefonom pomoću aplikacije, dok će vam prozirna konstrukcija omogućiti da u svakom trenutku vidite vatru iz svih strana. Pored toga, Biolite FirePit se može jednostavno prenamijeniti u roštilj, a sustav "prozračivanja" će vam omogućiti da postignete idealnu temperaturu za pečenje ćevapa, ribe i svinjskih odrezaka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

FirePitov sustav za prozračivanje može se puniti putem USB-a, ali i koristiti za punjenje gadgeta, a uz pećicu ćete dobiti i ploče za punjenje sunčevom energijom.

Nama i dalje nije jasno kako je ovakav proizvod mogao skupiti toliku lovu crowdfundingom, ali mnogi ljudi su u njemu očito prepoznali nešto bez čega ne mogu živjeti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam